Veelgestelde vragen


Waarmee kunnen wij u helpen?

We hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Deze vragen zijn opgedeeld in de volgende categorieën:

Als u het antwoord op uw vraag niet heeft kunnen vinden, neem dan contact op met ons!

Algemeen Hellodeck


Wie is zwembadlamellen.com?

Zwembadlamellen.com is onderdeel van Hellodeck. Hellodeck is een familie bedrijf waar kwaliteit en service de speerpunten zijn. Onder de naam Hellodeck leveren en installeren wij lamellenafdekkingen door heel Europa. Fabrikant van lamellenafdekkingen en automatische oprolsystemen is POOLCOVERSYSTEMS die wereldwijd levert en distribueert. Door eigen assemblage en product ontwikkeling kunnen wij een kwalitatief en mooi product aanbieden. Waarom heb ik zwembadlamellen nodig?

Zwembadlamellen hebben heel veel voordelen. De Hellodeck lamellen hebben 4 voordelen: Verwarmen, isoleren, anti-alg en anti-condens. De lamellen zorgen voor tot 50% minder warmteverlies door verdamping, tot 90% minder hervullen van het zwembad, tot 60% minder zwembadchemicaliën nodig, tot 25% minder onderhoud aan uw zwembad en tot 70% minder elektra verbruik aan verwarming. Waarom zou u dan niet kiezen voor onze zwembadlamellen?Waarom moet ik kiezen voor zwembadlamellen.com?

Zwembadlamllen.com is onderdeel van Hellodeck. U kiest dus voor Hellodeck. Waarom zou u meer betalen? Eigen productie, korte lijnen, eigen installatie dienst wij komen indien gewenst de maten van uw bad inmeten, laten u de verschillende kleuren en mogelijkheden van de lamellen zien en de afdekking wordt speciaal voor u op maat geproduceerd. Ook het afvoeren van de oude lamellen wordt door ons in eigen beheer gedaan, waarna de lamellen door ons voor recycling wordt aangeboden.Wat is het verschil tussen Polycarbonaat (PC) en PVC?

PVC staat voor Polyvinylchloride en is een kunststof welke al jaren in zwembadafdekkingen wordt gebruikt. Zeker de gekleurde lamellen (wit, grijs, blauw, zand etc.) zijn in het verleden veelvuldig toegepast. Door wetswijzigingen is de samenstelling van PVC voor solar lamellen veranderd. Polycarbonaat is 7x slagvaster en heeft een hogere verbrandingsgraad dan PVC en kan daardoor beter tegen hitte en kan ook beter tegen hagel. Polycarbonaat is beter UV bestendig en heeft een veel langere levensduur dan PVC.Waarom moet ik een offerte aanvragen?

Een lamellenafdekking is gemaakt voor uw bad. Maatwerk dus. Productie technisch zijn de lengtematen van de lamellen per 50cm oplopend. Hierdoor wordt een bad breedte van 3,80m automatisch 4,00m. Bij berekening van de benodigde m² is de lengte van uw bad maatgevend. Uw lamellenafdekking wordt dus speciaal voor u door ons op maat gemaakt.Vervangen & systemen


Moet ik altijd heel mijn lamellenafdekking vervangen?

Nee, u kunt ook enkele lamellen vervangen wanneer deze kapot zijn. Echter krijgt u dan wel altijd te maken met kleur verschil.Kan ik mijn lamellen van een ander merk ook vervangen door jullie lamellen?

Jazeker, wij vervangen ook lamellen van oa Starline Roldeck, AquaDeck, Hydrodeck, Overdrive, T&A Aquatop, Swimsafe, Recover etc.Verkopen jullie ook oprolsystemen?

Jazeker, want wat is nu een lamellenafdekking zonder goed functionerend oprolsysteem. Heeft u problemen met uw systeem of is de motor kapot ook dan staan wij graag voor u klaar. Zoals u ziet zijn wij specialisten in afdek systemen en produceren wij niet alleen lamellen. Onze focus ligt op het gehele systeem maar ook voor andere zwembad gerelateerde problemen kunt u bij onze monteurs terecht.Welke soorten oprolsystemen zijn er?

Wij bieden diverse systemen aan, inbouw- en opbouwsysteem. Wij hebben 7 inbouwsystemen en 5 opbouwsystemen. We bieden de volgende inbouwsystemen aan: Waterterras Classic, waterterras Slim, zitbank, hoekkap, inbouw in nis met rooster, inbouw in wand en in het zicht. Daarnaast bieden we de volgende opbouwsystemen aan: Op paaltjes elektrisch, op paaltjes manueel, houten opbouwkap, aluminium opbouwkap en frame opbouwkap. Voor meer informatie over alle systemen kunt u op de site van Hellodeck kijken of u kunt contact opnemen met ons.Onderhoud


Wat te doen bij hagel?

U kunt het beste uw bad open leggen, de lamellen dus oprollen op de rol. Zo beschermt u uw lamellen tegen eventuele schade door hagelinslag.Wat te doen bij hagel/bliksem schade?

Helaas kunt u hier zelf niets aan doen. U kunt ons contacten dan kunnen wij een rapport opmaken voor uw verzekering. Vaak valt deze schade onder uw opstalverzekering.

 Kunnen de lamellen te warm worden?

Jazeker! Wij adviseren om lamellen niet in de volle zon te installeren of aan de rand van het bad te leggen. De lamellen kunnen dan de warmte niet kwijt en kunnen vervormen. Vooral bij PVC solar lamellen geeft dit na enkele minuten al blijvende vervorming. Polycarbonaat lamellen hebben een hogere verbrandingsgraad dan PVC lamellen en vervormen niet blijvend in de zon.Wat moet ik met de lamellen doen in de winter?

Er zijn verschillende manieren om uw dek de winter goed door te laten komen. U kunt uw dek gesloten op het water leggen en het dek en uw bad door middel van een winternet vrij te houden van bladeren en vuil. Ook is het mogelijk om de lamellen opgerold onder water laten op de rol. En het bad door middel van een winternet vrij houden van bladeren en vuil. Beide vormen zijn mogelijk, het belangrijkste is eigenlijk nog wel dat u uw dek nooit moet openen of sluiten wanneer uw zwembad is bevroren. Dit kan schade aanbrengen aan uw dek en uw oprolsysteem.Hoe kan ik mijn zwembadlamellen het best schoonmaken?

Het beste alleen met (onthard) water en een zachte borstel. Schoonmaakmiddelen zijn vaak chemische producten en bevatten bestanddelen die de kunststof aan kunnen tasten. Indien gewenst hebben wij een ecologisch schoonmaak product.Kan ik een lamellenafdekking gebruiken als veiligheidsafdekking?

De lamellen beschikken over drie luchtdichte kamers waardoor de lamellen op het water drijven. Wanneer een klein kind of dier op de afdekking valt zal deze blijven drijven. Niet alleen de lamellen bepalen de veiligheid ook het type bad en de uitvoering van het rolsysteem.Garantie & levensduur


Wat kan ik besparen met een lamellenafdekking?

Dat hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. De grootte van het zwembad, isolatie van het zwembad, de ligging van het zwembad (beschut of in de wind) en de gewenste watertemperatuur. Ook het aantal maanden dat het bad gebruikt wordt en de geografische ligging zijn van belang. Met een isolerende afdekking bespaart u minimaal 50% op de energiekosten, maar door toepassing van PC solar lamellen kan de besparing oplopen tot ruim 80%! Heeft u een binnen zwembad. Ook dan kunt u enorm besparen met een lamellenafdekking. Met name op de ontvochtiging van de binnenruimte maar ook op de verwarming van uw zwembadwater. Vraag ons besparingsoverzicht aan zodat u kan zien welke besparing wij kunnen realiseren.Wat is de isolerende werking van een lamellenafdekking?

Een lamellendek zorgt ervoor dat u de warmte in het zwembad houdt. Wanneer het zwembad verwarmd wordt zonder afdekking, verdampt het water wanneer de luchttemperatuur lager is dan de watertemperatuur. Dit temperatuurverschil kan met name ’s nachts erg oplopen. Waardoor u de gewonnen warmte overdag de volgende ochtend al weer kwijt bent. Met de verdamping van het water, verdampen ook de chemicaliën in het bad. Met een afdekking bespaar je dus niet alleen op de energiekosten, maar ook chemicaliën en water. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de K-waarde: De hoeveelheid warmte die per uur, per 1 m² en per graad temperatuurverschil, tussen twee ruimtes uitgewisseld wordt. De waarde geeft dus de mate van isolatie aan: een hoge K-waarde betekent een minder goede isolatiefactor. De K-waarde van PVC lamellen is 2,65 W/m²K. De K-waarde van het Polycarbonaat lamellen is 2,74 W/m²K.Hoelang gaat een lamellenafdekking mee?

Gemiddeld gaat een lamellen afdekking tussen de 5 en 20 jaar mee. Maar dit is afhankelijk van het gekozen lamellenprofiel (PVC of PC) in combinatie met het gebruik en de situatie ter plaatse.Levering & installatie


Installeren jullie ook?

Natuurlijk installeren wij. U kunt bij ons alle kanten op. Wenst u uw vervang lamellen of een complete oprolsysteem zelf te plaatsen dan is dat geen enkel probleem. Met de nodige uitleg en onze handleiding en een beetje handigheid is het best zelf uit te voeren. Maar wenst u alles uit handen te geven dan zorgen wij vakkundig voor de installatie van de nieuwe afdekking en het afstellen van de eindstanden. Wij kunnen het dus allemaal voor u regelen en staan graag voor u paraat.Wat te doen met mijn oude lamellen?

Wij nemen indien gewenst uw oude lamellen retour en zorgen ervoor dat deze correct worden afgevoerd voor recycling. U kunt uw oude lamellen in de meeste gevallen kosteloos ook ter recycling aanbieden bij de plaatselijke afval inzameldienst.Wat is jullie levertijd?

Over het algemeen hebben wij op onze standaard lamellen en afmetingen een levertijd van 10 werkdagen. Echter tijdens het seizoen april t/m september kan dit soms wat uitlopen. Wij zullen ten alle tijden ons best doen om het bestelde dek z.s.m. bij u te leveren / installeren.Als uw vraag hier niet tussen staat, dan kunt u met ons contact opnemen. Dit kunt u doen via het contactformulier of u kunt ons bellen via +31(0)161 85 23 90.


Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij streven ernaar om altijd de goedkoopste van Nederland te zijn. Dit kunnen wij aangezien wij de lamellen zelf in eigen beheer produceren. Door het opzetten van deze website is het voor u als klant een stuk eenvoudiger geworden om een offerte op te vragen en uw zwembad lamellen te laten vernieuwen.

  • meer dan 400 afdekkingen per jaar in de Benelux
  • Gegarandeerd de scherpste prijs
  • Lamellen uit eigen fabriek, passend op ieder systeem
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Alle kosten duidelijk vermeld in de offerte zodat u nooit voor verassingen komt te staan